Jednostavno, a vrlo ukusno: Cimetnjača

Jako fini recept, u smjesu možete kombinirati i orahe, ali i sir i šunku. Sve u svemu, ovo dizano tijesto nije jako komplicirano za napraviti, a čak i ako niste vješti znajte da vrijedi truda.

7.12.2012.
11:38
VOYO logo

Upute:

U posudi u kojoj za dizano tijesto pomiješajte dvije trećine brašna, šećer, sol i suhi kvasac.

Zatim otopite maslac sa mlijekom. Maknite s vatre i dodajte vodu i vanilin šećer. Ostavite minutu-dvije da se još malo ohladi, pa uspite u posudu sa suhim sastojcima.

Pomiješajte dobro sastojke i nakon što sjedinite tijesto, dodajte jaja, pa kada se i to poveže u glatku smjesu, postepeno mješajući dodajte ostatak brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobit ćete meko, pomalo ljepljivo tijesto. Premažite ga uljem, prekrijte posudu plastičnom folijom, pa kuhinjskom krpom i ostavite da se diže sat vremena na toplom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto će se udvostručiti. Malo ga umjesite sa još dvije žlice brašna, pa ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika, da bude debelo oko pola centimetra.

Metalni kalup za kruh obložite masnim papirom. Otopite maslaca, pa ga ravnomjerno četkicom razmažite po tijestu. Posipajte mješavinom šećera, cimeta i muškatnih oraščića.

Podijelite tijesto po dužini na šest jednakih traka i slažite ih jednu na drugu, pa onda podijelite na šest manjih kvadrata. Slažite kvadrate u kalupu za kruh jednu do druge i ostavite da se diže još pola sata prije nego što ga stavite u pečnicu. Za to vrijeme, pečnicu zagrijijte na 180 stupnja C.

http://www.recepti.hr/recepti/vasi-recepti/cimetnjaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
aia
NOVA SERIJA!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
NAKON BLAGDANA /

Kako čuvati suhe kolače? Ovo su tri provjereno uspješne metode