Konzumiranje jednog jajeta dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. Sadrži visoku razinu proteina, omega-3 i vitamina D, A i B.
Kad bi ih barem bilo tako lako napraviti kao što ih je lako jesti.
Srećom, kuhar na TikToku podijelio je tajni sastojak koji će vašu kajganu učiniti mekanom i sočnom, a unatoč tome što je u pitanju poznati kuhar jednog londonskog restorana, nije koristio ništa što većina ne koristi gotovo svaki dan u svojoj kuhinji.
Kuhar Jack Croft savjetuje upotrebu najmanje tri jaja.
"Ili, ako si pohlepan poput mene, uzmi pet", dodao je.
Nakon što je u zdjeli razbio jaja, dodao im je sol i papar te umutio jaja kako bi dobio jednoličnu smjesu.
Potom je uzeo kockicu maslaca i bacio ju na vruću tavu, a kada je poprimio smeđu boju, tavu u kojoj je grijao maslac je maknuo s vatre i u nju ulio jednoličnu smjesu.
Iako smo navikli kajganu raditi dok je tava na upaljenom ringu, kuhar je otkrio da se po njemu savršena kajgana radi tako da se tava miče s vatre i upravo je to i učinio. Jaja je miješao sa špatulom nekoliko minuta, a kada je bio zadovoljan napravljenim, kajganu je prebacio preko prepečenog tosta.
"Tako kajganu rade pravi kuhari", rekao je na kraju svoje objave na TikToku.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Za šunkicu i jaja - 50 eura! Zagreb udvistručio jednokratni iznos uskrsnice