Ne peče se, priprema se od tek nekoliko sastojaka i pruža odlični vizualni, ali i okusni dojam. Čokoladnu salamu možete napraviti bilo kad i malo tko će joj reći ne jer je naprosto neodoljiva. Uvjerite se sami!
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 85 g margarina
- 100 g šećera
- 1 veliko jaje + 1 veliki žumanjak
- 170 g keksa Petit Beurre ili dijetalnih
- pola žličice ekstrakta vanilije
- šalica pomiješanih brusnica i oraha ili badema
- malo šećera u prahu za ukras
Priprema:
- Čokoladu i maslac rastopite iznad posude s kipućom vodom te ostavite da se malo ohladi. U drugoj zdjeli pomiješajte vaniliju, šećer, jaje i jedan ekstra žumanjak.
- U istu zdjelu dodajte kekse, orašaste plodove, brusnice i naposlijetku rastopljenu čokoladu. Sve dobro promiješajte i pustite neka se ohladi i stegne.
- Smjesu stavite na plastičnu foliju i oblikujte u salamu. Uvijte krajeve folije i salamu ostavite u ledenici barem 2 sata ili preko noći u hladnjaku.
- Sljedeći dan je razmotajte i uvaljajte u šećer u prahu. Narežite je poput prave salame i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa