Tko ne bi volio više vremena provoditi u aktivnostima koje ga vesele umjesto beskrajnog stajanja za štednjakom?! Ne trebate biti profesionalni chef da biste brzo spremili zdrav i ukusan obrok, samo trebate znati određene trikove. Uz ovih osam, proces kuhanja trajat će znatno kraće.
Tjestenina gotova za minutu
Stavite tjesteninu u vodu i ostavite da se namače tijekom noći. Nakon toga ćete je skuhati nevjerojatno brzo sljedeći dan (navodno za svega 60 sekundi).
Dvostruko brže pirjanje
Dodajte pola žlice ili cijelu sode bikarbone u luk kad on polako počne poprimati smećkastu boju. Nakon toga će se karamelizirati u tren oka i neće zagorjeti.
Ribanje sira
Problem je s ribanjem parmezana ili nekog drugog tvrdog sira u tome što ga prije toga držite u hladnjaku, zbog čega je cijeli postupak prilično težak i spor. Izvadite sir na sobnu temperaturu nešto prije ribanja i ići će puno brže.
Rezanje mesa
Meso prije obrade zamrznite. Mnogo će lakše nakon toga nož prolaziti kroz njega, a trebat će mu i manje vremena za kuhanje.
BIZARNI TRIKOVI U KUHINJI KOJI ZAPRAVO PALE: Od guljenja grejpa i kuhanih jaja do pripreme špageta u mikrovalnoj
Ostatci od ručka
Puretini ili svinjetini treba zaista dugo da se skuha, ali odlično je spremiti takvo nešto za obiteljska okupljanja. Izdvojite malo više vremena jednom, a onda od ostataka možete još danima pripremati sendviče, slaate i snackove.
Otapanje maslaca
Narežite kocku maslaca na manje komadiće, rastopit će se puno brže. Možete ga i postaviti pored upaljenog ringa na štednjaku dok kuhate nešto drugo.
Guljenje krumpira
Kuhajte krumpir s ljuskom oko pola sata, a zatim ga stavite u hladnu vodu. Nakon samo 30 sekundi moći ćete ga guliti golim rukama. Ljuska će se skidati bez napora zbog temperaturnog šoka kojemu ste krumpir podvrgnuli. Drugi je način držanje krumpira u slanoj vodi 15 - 20 minuta.
Kuhanje povrća
Koristite gaziranu umjesto vodu iz slavine. Bikarbonat u mineralnoj vodi razbija biljnu celulozu i ubrzava proces kuhanja. Također će učiniti povrće mekšim, a boje će ostati postojane.