Hrskava domaća purica i danski krumpir

Pečeni krumpir na danski način izvrsno se spaja s pečenjima. Napravite predah od svinjetine i piletine, te se počastite ukusnim mesom purice pripremljene po domaćem receptu.

14.12.2010.
15:10
VOYO logo

Pečeni danski krumpir

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 kg krumpira 3/4 žličice muškatnog oraha 4 žličice krupne soli papar, svježe mljeven 3/4 l slatkog vrhnja

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3 reda posložite na kriške narezan krumpir. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i prelijte vrhnjem. Pecite 1 sat na 200 stupnja C. Za one koji vole češnjak, u vrhnje mogu umiješati usitnjene češnjeve.

Purica na domaće

Sastojci:

1 purica (3-4 kg) 250 g maslaca 1 vezica peršina 1 boca piva (l) sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Zagrijati maslac da se potpuno rastopi, dodati u njega sol i papar te usitnjeni peršin. Ovom smjesom natrljati puricu izvana i iznutra. Staviti u posudu za pečenje i zatvoriti aluminijskom folijom. Peći na temperaturi od 200°C oko 1 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaliti puricu pivom, ponovo prekriti folijom i vratiti u pećnicu na još pola sata. Zatim skinuti foliju i pustiti da purica porumeni sa svih strana. Polijevati sokom od pečenja svakih 10-ak minuta.

Uz danski krumpir i puricu poslužite salatu po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo