GENIJALAN TRIK: /

Cijelo vrijeme ste pogrešno kuhali tjesteninu, a evo u čemu je caka

Image
Foto: Thinkstock, NuttKomo

Kuhanje tjestenine mnogima je rutinski posao. No, unatoč tome brojne domaćice su još uvijek u potrazi za rješenjem što učiniti da se tjestenina ne lijepi. Ovaj trik bi vam mogao pomoći.

26.2.2016.
18:53
Thinkstock, NuttKomo
VOYO logo

Naime, ako je vjerovati Haroldu McGeeu, autoru knjige Keys to Good Cooking: A Guide to Making the Best of Foods and Recipes, svi mi tjesteninu kuhamo na potpuno pogrešan način, a to je da lonac napunimo vodom i dodamo tjesteninu kada voda proključa.

Image
UŽIVAJTE U OSTACIMA: /

Evo kako ćete pravilno podgrijati ostatke hrane

Image
UŽIVAJTE U OSTACIMA: /

Evo kako ćete pravilno podgrijati ostatke hrane

On tvrdi kako je najbolji način da skuhate špagete ili tjesteninu taj da u veliku i dublju tavu stavite tjesteninu, dodate hladnu vodu (tek toliko da prekrije tjesteninu), a tek tada upalite vatru. Tjestenina će biti kuhana za sedam do 10 minuta, ovisi o vrsti. Po potrebi možete povremeno promiješati kuhačom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak kaže kako je upravo u hladnoj vodi rješenje zbog kojeg se tjestenina neće zalijepiti, a potrošit ćete i manje vode, vremena i energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo