Najpopularnije piće jeseni sigurno je kava sa začinom od bundeve koji je savršen u svim kolačima, napitcima i ostalim desertima. Ništa ne opisuje ovo godišnje doba bolje od kombinacije cimeta, klinčića, muškatnog orašćića i ostalih začina.
Kod nas baš i nema toliko puno mjesta gdje se može popiti ovakva kava, a ona je i nešto skuplja. Osim pumpkin spice sirupa brenda Monin koji se može kupiti na Ebayu (jer se kod nas rijetko nalazi), kavu s okusom jeseni možete pripremiti i same.
Priprema pumpkin spice kave
Sastojci:
- mlijeko
- kava
- tučeno slatko vrhnje
- šećer
- buttutternut bundeva
Pumpkin spice začin:
- 4 žličice cimeta u prahu
- 2 žličice đumbira u prahu
- 1 žličica pimenta u prahu
- 1 žličica muškatnog oraščića u prahu
- 1 žličica klinčića u prahu
- 1 žlica kakaa
Kuhajte komadić butternut bundeve dvije do pet minuta, zgnječite je, pospite žličicom šećera i miješajte dok ne dobijete teksturu sličnu sirupu.
Skuhajte tursku kavu ili espresso, a mlijeko zagrijte do vrenja. Dodajte mu začin od bundeve, a možete ga dodati i u kavu. Mlijeko skupa sa sirupom ulijte u šalicu s kavom, na vrh stavite malo tučenog slatkog vrhnja i pospite ga začinom od bundeve. Njam!