Dobra vijest za ljubitelje tjestenine: Zdraviji su od onih koji je izbjegavaju, a evo i zašto

Image
Foto: Giphy

Nakon ovog saznanja voljet ćete je još i više

19.2.2017.
12:00
Giphy
VOYO logo

Ako vam je jedna od novgoodišnjih odluka bila kako ćete izbaciti ugljikohidrate iz prehrane, možda biste ipak trebali dvaput razmisliti. Naime, prema istraživanju predstavljenom na godišnjem okupljanju Društva za pretilost (The Obesity Society), tjestenina i nije toliko strašna za zdravlje, piše Delish.

Manji ideks tjelesne mase i manje centimetara u struku

Image

Znanstvenici su otkrili da ljubitelji tjestenine jedu manje zasićenih masnoća i šećera od onih koji je izbjegavaju. Isto tako, postoji veća mogućnost da će konzumirati folnu kiselinu, željezo, magnezij i dijetalna vlakna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tjestenina može biti učinkovita u izgradnji dobre prehrane jer služi kao savršena podloga za konzumiranje voća, povrća, nemasnog mesa, ribe i mahunarki", izjavila je nutricionistica Diane Welland. Studija iz 2016. čak tvrdi da konzumiranje tjestenine vodi do manjeg ideksa tjelesne mase i manje centimetara u struku.

Sve u svemu, ne treba pretjerivati s ičime jer onda ima suprotan efekt na organizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad da vas podsjetimo na neke obožavane recepte za tjesteninu:

Brzinski ručak: Špageti sa slaninom, parmezanom i pestom od avokada (koji nije komplicirano napraviti)

Brzinski ručak: Tjestenina s tunjevinom, češnjakom i rajčicama

Brzinski ručak: Šarena tjestenina s kozicama, brokulom i paprikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzinski ručak: Zeleni rezanci u umaku od pršuta i špinata

Brzinski ručak: Špageti u finom umaku s kobasicama, prokulicama i jajima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo