Čokoladne kocke: Priprema:
Izraditi 10 bjelanjaka s 15 dag šećera, dodati 10 žumanjaka, 20 dag mljevenih oraha i 5 dag sjeckanih oraha, pola praška za pecivo i 10 dag čokolade u prahu. Izliti u dublju tepsiju i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Vruć kolač izbosti malom žličicom.
Otopiti 20 dag čokolade za kuhanje i uliti pola litre vrhnja za šlag. Miješati dok se ne izjednači i paziti da ne prokuha.
Vruće istresti na ohlađen kolač. Pustiti da se stisne i staviti u hladnjak.
Margareta
Priprema:
Biskvit: 6 bjelanjaka i 2 žlice hladne vode izraditi mikserom, dodati 10 žlica šećera, 6 žumanjaka, 4 žlice brašna, prašak za pecivo, 4 žlice mljevenih oraha, šaku sjeckanih oraha i šaku grožđica te smjesu peći u nauljenoj i pobrašnjenoj tepsiji oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Vruć biskvit saviti u roladu i pustiti da se ohladi. Ohlađen namazati nadjevom.
Nadjev: 20 dag mljevenih oraha i 10 dag šećera preliti decilitrom kipućeg mlijeka i umiješati 10 dag rastopljenog margarina. Iznova saviti u roladu.
Nadjev – žuti: 6 žumanjaka izraditi s 8 žlica šećera, dodati vanilijin šećer i puding od vanilije, promiješati, dodati 4 dl mlijeka i ukuhati dok se ne zgusne kao puding. U ohlađeno umiješati 15 dag rastopljenog margarina.
Roladu izrezati na 21 dio i slagati: red biskvita, red žutog nadjeva i tako tri reda. Nakon slaganja i mazanja, šlagom i ukrasima po želji ukrasiti tortu.