Brzinski ručak: Talijanski njoki s rajčicama, maslinama, inćunima i kaparama

Image
Foto: Instagram, foxvalleyfoodie

Okus mediterana uvijek oduševljava

13.9.2016.
11:58
Instagram, foxvalleyfoodie
VOYO logo

Ukusni podatni njoki odlična su baza za jela s raznim umacima, a pogotovo ako u njima ima puno mirisnog povrća. Danas vam donosimo pravu šarenu gozbu i za oči i za nepce.

Sastojci:

  • njoki (količina po želji)
  • 700 g nascjekanih rajčica
  • desetak crnih maslina
  • 1 luk
  • 1 žlica kapara
  • 3-4 slana inćuna
  • 1/2 nasjeckane zelene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin, papar, ružmarin, bosiljak (ili bilo koji začin po želji)
  • parmezan

Priprema:

  1. Na malo maslinova ulja popržiti luk i češnjak, dodati rajčice, masline, kapare, inćune i papriku te začiniti po želji.
  2. Ako je umak pregust dodati malo vode i dinstati oko 15 minuta. Skuhati njoke i pomiješati ih s umakom. Posipati s puno parmezana. Uslast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo