Ukusni podatni njoki odlična su baza za jela s raznim umacima, a pogotovo ako u njima ima puno mirisnog povrća. Danas vam donosimo pravu šarenu gozbu i za oči i za nepce.
Sastojci:
- njoki (količina po želji)
- 700 g nascjekanih rajčica
- desetak crnih maslina
- 1 luk
- 1 žlica kapara
- 3-4 slana inćuna
- 1/2 nasjeckane zelene paprike
- 2 češnja češnjaka
- peršin, papar, ružmarin, bosiljak (ili bilo koji začin po želji)
- parmezan
Priprema:
- Na malo maslinova ulja popržiti luk i češnjak, dodati rajčice, masline, kapare, inćune i papriku te začiniti po želji.
- Ako je umak pregust dodati malo vode i dinstati oko 15 minuta. Skuhati njoke i pomiješati ih s umakom. Posipati s puno parmezana. Uslast!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa