Brzinski ručak: Puretina punjena špinatom i artičokama u kremastom umaku

Image
Foto: Instagram, cafedelites

Krta puretina odlično se nadopunjuje s bogatim okusom kombinacije zelenjave i sira

3.4.2017.
12:00
Instagram, cafedelites
VOYO logo

Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak. Recept je fenomenalan i ne sumnjamo da će vas oduševiti ;)

Sastojci:

  • dva para purećih prsa
  • 120 g smrznutog ili svježeg skuhanog špinata
  • 250 g kremastog sira (npr. ricotta)
  • 170 g srca artičoka
  • mozarella, naribana
  • parmezan, nariban
  • češanj naribanog češnjaka
  • vrhnje za kuhanje + malo mlijeka
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, bosiljak, origano

Priprema:

  1. Pureća prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom i origanom te ih prerežite po pola, ali ne do kraja (mora ostati 'džepić').
  2. Špinat dobro iscijedite pa ga pomiješajte s kremastim sirom, nasjeckanim artičokama, mozarellom, parmezanom i češnjakom te začinite po potrebi.
  3. Smjesom napunite svaku polovicu prsa, a malo smjese ostavite za umak. Prsa pričvrstite čačkalicama te ih pecite na malo ulja sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju.
  4. Od ostatka smjese napravite umak: zagrijte malo vrhnja za kuhanje i mlijeka te u njih ubacite smjesu od špinata. Pustite za zavrije te joj pridružite piletinu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo