Popečci se mogu napraviti od doslovno svega, a na vama je samo da birate one sastojke koji vam najviše odgovaraju. U moru različitih popečaka, napravili biste ozbiljan propust ako ne biste probali one od cvjetače s dodatkom mirisnog curryja. Evo recepta:
Sastojci:
- 1 glavica cvjetače
- 1 glavica luka
- 2 jaja
- krušne mrvice
- 2 žlice oštrog brašna
- 1 češanj češnjaka
- svježi peršin, nasjeckani
- 1 žličica curryja
- 2 žlice maslinovog ulja
- parmezan
- sol, papar
Priprema:
- Cvjetaču operite, natrgajte na manje komade i stavite na pleh za pečenje. Začinite je s malo soli i maslinova ulja te pecite 20 minuta na 200 °C uz povremeno okretanje cvjetova.
- Kada je pečena, zdrobite je vilicom pa pomiješajte s jajima, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom, brašnom, krušnim mrvicama i curryjem.
- Smjesi dodajte soli i papra prema ukusu te vode po potrebi. Oblikujte popečke, posipajte ih parmezanom te pržite na ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa