Brzinski ručak: Popečci od cvjetače s curryjem i parmezanom

Image
Foto: Thinkstock, nata_vkusidey

Ukusni, zdravi i brzo gotovi

4.5.2017.
12:00
Thinkstock, nata_vkusidey
VOYO logo

Popečci se mogu napraviti od doslovno svega, a na vama je samo da birate one sastojke koji vam najviše odgovaraju. U moru različitih popečaka, napravili biste ozbiljan propust ako ne biste probali one od cvjetače s dodatkom mirisnog curryja. Evo recepta:

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 glavica luka
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 češanj češnjaka
  • svježi peršin, nasjeckani
  • 1 žličica curryja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • parmezan
  • sol, papar

Priprema:

  1. Cvjetaču operite, natrgajte na manje komade i stavite na pleh za pečenje. Začinite je s malo soli i maslinova ulja te pecite 20 minuta na 200 °C uz povremeno okretanje cvjetova.
  2. Kada je pečena, zdrobite je vilicom pa pomiješajte s jajima, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom, brašnom, krušnim mrvicama i curryjem.
  3. Smjesi dodajte soli i papra prema ukusu te vode po potrebi. Oblikujte popečke, posipajte ih parmezanom te pržite na ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo