Tko bi se sjetio pomiješati pizzu i tjesteninu sa sirom? Pa, danas je baš dan za takve eksperimente, a rezultat koji ćete dobiti stvarno je nenadmašan. Pogledajte samo tu boju, a o okusu da ne govorimo!
Sastojci:
- kupovno tijesto za pizzu (ili zamijesite svoje)
- tjestenina - makaroni ili školjkice
- ribani sir (gauda, cheddar)
- vrhnje za kuhanje
- malo mlijeka
- maslinovo ulje
- sol, papar, origano, bosiljak
Priprema:
- Za početak skuhajte tjesteninu. Tijesto namastite s malo maslinova ulja, rastegnite ga, smjestite u kalup i malo izbodite vilicom. Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 150 °C da se malo digne, a zatim tek malo zapecite.
- U vrhnju za kuhanje otopite sir te ga začinite i u njega umiješajte kuhanu tjesteninu. Na polupečeno tijesto rasporedite mac&cheese te ga dodatno posipajte ribanim sirom. Pecite na 220 °C dok se tijesto ne ispeče do kraja i sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa