Zasigurno svaka domaćica ima svoj recept za palačinke koji se najčešće prenosi s koljena na koljeno te vremenom dorađuje.
POGLEDAJTE VIDEO: Neviđena reklama za palačinkarnicu u Podstrani: Oglas za posao izazvao pomutnju, nude plaću od 10 tisuća kuna
No, postoji tajni sastojak koji ovaj slatkiš čini još ukusnijim i mekšim, a baka Jela otkrila ga je redakciji portala Srbija danas.
Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što trebate učiniti je dodati malo piva u smjesu za palačinke! Ono zapravo ima učinak praška za pecivo u smjesi, odnosno pomaže da se palačinke malo podignu tijekom pečenja, ali da iznutra ostanu mekane i pahuljaste.
Trik je u tome što pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom tijesto čini rahlim i izuzetno finim, tako da se praktički topi u ustima.
Možda zvuči pomalo neobično, ali sve što trebate učiniti je dodati malo piva u smjesu za palačinke!
Sastojci:
2 jaja
malo soli
200 ml mlijeka
100 ml piva
100 ml ulja
200 do 250 g brašna
Priprema:
U zdjeli razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mlijeko, pivo pa izmutiti. Dodati brašno i mutiti žicom da tijesto bude bez grudica i rijetko. Uliti kutlačom u podmazanu tavu toliko da se može razliti. Peći kratko s jedne i druge strane. Puniti po želji.