JEFTINO I JEDNOSTAVNO /

Doručak iz djetinjstva koji se teško zaboravlja: Malo sastojaka za bogat okus

Image
Foto: Shutterstock

Kako ne bi bacili stari kruh, možete ga iskoristiti za ukusan i jeftin doručak koji će vas podsjetiti na djetinjstvo kada su vam ga roditelji i bake i djedovi pripremali

27.2.2025.
6:18
Shutterstock
VOYO logo

Ovaj jednostavni doručak bio je omiljen u mnogim domovima bivše Jugoslavije, a sastojci koji su potrebni za pripremu kruha u jajima su vrlo jeftini i lako dostupni. Ako vam je ostao stari kruh, ovo je savršen način da ga iskoristite, a ujedno ćete uživati u jednostavnom i ukusnom obroku.

Nekada su ga pripremale domaćice u cijeloj regiji jer je bio idealan za početak dana, ali i kao brzi obrok kad nije bilo puno vremena za kuhanje. Osim što je jeftina opcija za doručak, kruh u jajima se mogao prilagoditi različitim okusima – možete ga jesti slanog, s malo soli i papra, ili slatkog, s dodatkom šećera, cimeta ili džema.

Image
Foto: Shutterstock

Recept za kruh u jajima

Djeca i stariji su znali uživati u kruhu s jajima čak i sa šalicom toplog kakaa. Iako se obično pripremao za doručak ili večeru, ovaj obrok se znao iskoristiti i za glavno jelo, osobito uz neki svježi prilog poput špinata.

Image
ZNAJU ŠTO VALJA /

Ovako izgleda doručak dugovječnih ljudi: Podržava rad crijeva i smanjuje upale

Image
ZNAJU ŠTO VALJA /

Ovako izgleda doručak dugovječnih ljudi: Podržava rad crijeva i smanjuje upale

Sastojci:

  • 2-3 jaja
  • malo mlijeka
  • stari kruh
  • ulje

Priprema:

Umutite jaja i malo ih posolite pa u tu smjesu ulijte mlijeko i sve dobro zamutite. Kruh narežite na kriške pa umočite u smjesu. Pržite na malo dobro zagrijanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocijedi od viška ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE GALERIJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Isprobali smo metodu kuhanja jaja po receptu talijanskih znanstvenika: Važna je jedna stvar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike