Žuta koraba raste kao lukovica s lišćem koje se diže sa strane. Koraba ima blag okus koji ju je učinio popularnim sastojkom u jelima svih vrsta. Osim toga, žuta koraba se brzo i jednostavano priprema. Guljenje i sjeckanje je jedina potrebna priprema. Jedno od jela sa žutom korabom je pržena žuta koraba. Pratite recept i pripremite prženu žutu korabu. Poslužite je kao prilog uz mesno ili riblje jelo.
Sastojci potrebni za pripremu pržene žute korabe:
- 4 lukovice žute korabe
- 1 žlica maslinovog ulja
- mljeveni češnjak
- sol i svježe mljeveni crni papar
- ⅓ šalice ribanog parmezana
Da biste pripremili ovaj recept sa žutom korabom, najprije zagrijte pećnicu na 230°C. Žutu korabu narežite na ploške debljine 1 centimetar, a zatim svaku plošku žute korabe prepolovite. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol i papar u velikoj zdjeli. Ubacite kriške žute korabe u mješavinu maslinovog ulja da se premažu. Žutu korabu rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje.
Žutu korabu pecite u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni, 15 do 20 minuta, povremeno miješajući da ravnomjerno porumene. Izvadite iz pećnice i pospite parmezanom. Vratite u pećnicu da parmezan porumeni, oko 5 minuta. Ovaj recept sa žutom korabom već je gotov i spreman za posluživanje.