Žuta koraba recepti /

Pržena žuta koraba kao prilog umjesto krumpira

Image
Foto: Pixabay

Recepti za pripremu žute korabe su brojni, a jela od žute korane odlična su zamjena za krumpir.

17.4.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Žuta koraba raste kao lukovica s lišćem koje se diže sa strane. Koraba ima blag okus koji ju je učinio popularnim sastojkom u jelima svih vrsta. Osim toga, žuta koraba se brzo i jednostavano priprema. Guljenje i sjeckanje je jedina potrebna priprema. Jedno od jela sa žutom korabom je pržena žuta koraba. Pratite recept i pripremite prženu žutu korabu. Poslužite je kao prilog uz mesno ili riblje jelo.

Sastojci potrebni za pripremu pržene žute korabe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 lukovice žute korabe
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • mljeveni češnjak
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • ⅓ šalice ribanog parmezana

Da biste pripremili ovaj recept sa žutom korabom, najprije zagrijte pećnicu na 230°C. Žutu korabu narežite na ploške debljine 1 centimetar, a zatim svaku plošku žute korabe prepolovite. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol i papar u velikoj zdjeli. Ubacite kriške žute korabe u mješavinu maslinovog ulja da se premažu. Žutu korabu rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje.

Žutu korabu pecite u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni, 15 do 20 minuta, povremeno miješajući da ravnomjerno porumene. Izvadite iz pećnice i pospite parmezanom. Vratite u pećnicu da parmezan porumeni, oko 5 minuta. Ovaj recept sa žutom korabom već je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo