Recept i priprema priloga /

Kako se pripremaju žličnjaci od palente?

Image
Foto: Pixabay

Žličnjaci od palente, poznati kao i knedlice, oduševit će svakog. Kako se pripremaju žličnjaci od palente?

5.10.2022.
14:24
Pixabay
VOYO logo

Žličnjaci od palente poznati su i pod drugim nazivima. Neki ih zovu knedlice, neki njokice, neki nokleci, neki noklici, itd. U svakom slučaju, kako god da iz zovete, žličnjaci od palente su mekani, ukusni i privlačni svima. Brzo se i pripremaju, a žličnjaci od palente mogu se jesti samostalno, kao prilog, možete ih zakuhati u juhu ili dodati u različita variva.

Žličnjaci od palente pripremaju se od:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 jaje
  • 10-ak žličica palente
  • prstohvata sode bikarbone
  • malo soli

Jaje izmutite te dodajte palentu, sodu i sol. Sve dobro pomiješajte te ostavite da odstoji do 15 minuta da se smjesa zgusne. Malom vlažnom žličicom vadite smjesu i dodajte ju u kipuću juhu ili vodu ili varivo. Kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.

Nemojte propustiti da se žličnjaci od palente nađu i u vašim jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo