Stručni žiri, koji čine chef Robert Perić i Jadrana Ćurković, potrudit će se da kandidatima ono što svakodnevno čine kod kuće baš i ne bude sasvim jednostavno u studiju pred kamerama.
Robert Perić je proslavljeni, višestruko nagrađivani chef i stručni učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Svoje je zvanje usavršavao u Italiji, gdje je učio od najboljih majstora, dok je u talijanskom institutu 'Boscolo Etoile' usavršio tehnike izrade skulptura od čokolade, šećera i leda.
Vodio je mnoge kuhinje uglednih hrvatskih i talijanskih restorana te je dobitnik brojnih prestižnih međunarodnih nagrada za slastice i eksponate. Redoviti je predavač na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji i stalan gost svih važnijih manifestacija posvećenih gastronomiji, osobito slastičarstvu.
S ekipom Hrvatskog kuharskog saveza sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima, dok u svojoj knjizi „Kolači i čokoladne delicije“ razbija sve mitove i na jednostavan način objašnjava kako i sami možemo postati majstori slastičarstva.
Prvi u Hrvatskoj proizveo je kremu od čokolade i maslinovog ulja te čokolatin s tartufima, pohvaljen i od samog New York Timesa.
U ocjenjivanju poslastica kandidata Robertu će pomoći Jadrana Ćurković, poslovna žena i poznata blogerica na portalu za kulturu prehrane, kojoj je pripremanje kolača prava strast. Direktorica marketinga tvrtke Hansgrohe za Jugoistočnu Europu noću postaje tvorac najfinijih slastica.
Jadrana je, naime, svoju strast pečenja kolača pretvorila u posao, točnije, projekt naziva „Najfiniji kolači“. Njezine kolače, ali i pokoji slani zalogaj ili kruh, hvale svi kojima se sviđa "domaći štih" s diskretnim suvremenim zaokretom u neočekivanom smjeru.
Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci