Dizano tijesto /

Zašto se tijesto ne diže? Koji su razlozi zbog čega se tijesto ne diže?

Image
Foto: Pixabay

Nema goreg osjećaja, kada se potrudimo oko tijesta i on ne uspije. Zašto se tijesto ne diže

3.3.2023.
13:55
Pixabay
VOYO logo

Jedan od razloga zašto se tijesto ne diže, leži u tome što kvasac nije svjež. Kvasac ima rok trajanja i nakon tog datuma neće biti toliko učinkovit. Kvasac treba čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Također, razlog ne dizanja tijesta može biti zato što je kvasac prevruć. Kvasac je možda otopljen u prevrućoj vodi ili su tekući sastojci u receptu prevrući, što uzrokuje neučinkovitost kvasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto možda nije dovoljno dobro umiješeno pa se stoga ne diže. Miješenje obrađuje gluten u kruhu i daje mu elastičnost da zadrži mjehuriće zraka koje proizvodi kvasac. Upravo ti mjehurići zraka uzrokuju širenje i dizanje tijesta.

Svi naši mikseri dolaze s kukom za tijesto, koja je savršena za miješanje i miješenje tijesta s kvascem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo