Prilog /

Zapečeno povrće kao prilog uz glavno jelo

Image

Zapečeno povrće odlično je kao prilog ili predjelo. Kako napraviti zapečeno povrće?

17.8.2021.
11:29
VOYO logo

Recepti za pripremu zapečenog povrća su različiti, donosimo vam jedan zanimljiv recept koji će vas sigurno oduševiti.

Za pripremu zapečenog povrća treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg patlidžana
  • 15 dkg tivkica
  • 2 paprike
  • glavica luka
  • 3 čenja češnjaka
  • 0.3 dcl crnog vina
  • žlica koncentrata rajčice
  • 2 žlice meda
  • 1 dcl povrtnog temeljca
  • 2 žlice kečapa
  • svežanj peršina
  • žličica bosiljka
  • maslinovo ulje
  • kajenski papar
  • sol
  • papar

Zapečeno povrće priprema:

Povrće narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak i podlijte povrtnim temeljcem. Pirjajte dvije minute te dodajte patlidžan i tikvice. Pirjajte dvije minute i začinite sa soli i paprom.

Dodajte pire rajčice i pomiješajte povrće s bijelim grahom iz kozverve. Sve stavite u vatrostalnu posudu.

U drugoj posudi pomiješajte med, kečap, kajenski papar, bosiljak i 2 žlice crnog bina. Napravite umak i prelijte ga preko povrća.

Povrće pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečeno povrće je gotovo, poslužite ga kao prilog dok je još toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo