Jela sa šampinjonima /

Zapečeni punjeni šampinjoni kao lagani glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni punjeni šampinjoni odličan su izbor za lagano glavno jelo ili predjelo. Pratite recept i pripremite ukusne zapečen punjene šampinjone.

2.9.2022.
15:18
Pixabay
VOYO logo

Kako se pripremaju zapečeni punjeni šampinjon? Lako su predjelo ili jednostavan prilog. Napunite ih unaprijed i ispecite kad budete spremni.

Jeste li ikada pripremali zapečene punjene šampinjone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za zapečene punjene šampinjone:

  • 1/2 kg šampinjona
  • žlica maslaca
  • češanj češnjaka, mljeveni
  • pola čašće krušnih mrvica
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 50 g svježe naribanog parmezana, plus još za preljev
  • 5 dkg krem sir, omekšao
  • žlica svježe nasjeckanog peršina, plus još za ukras
  • žlica svježe nasjeckanog timijana

Zapečeni punjeni šampinjoni – priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namažite lim za pečenje. Gljivama uklonite peteljke i grubo ih nasjeckajte. Klobuke gljiva stavite na lim za pečenje.

U srednjoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i kuhajte dok većina vlage ne izađe, 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu, zatim dodajte krušne mrvice i pustite da se malo prepeče, 3 minute. Posolite i popaprite. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.

U velikoj zdjeli pomiješajte mješavinu peteljki gljiva, parmezan, krem ​​sir, peršin i majčinu dušicu. Posolite i popaprite. Kapice gljiva napunite nadjevom i pospite još parmezanom. Pecite zapečene punjene šampinjone dok gljive ne omekšaju, a vrhovi ne porumene, 20 minuta. Za posluživanje ukrasite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo