Kuharica /

Zapečeni pire krumpir sa sirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kada ste u potrazi za nečim ukusnim, a jednostavnim zapečeni pire krumpir će vas oduševiti. Kako pripremiti zapečeni pire krumpir sa sirom?

11.8.2023.
14:18
Pixabay
VOYO logo

Uz zapečeni krumpir sa sirom, uživajte u spoju kremaste teksture pirea i bogatstva sira u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica rendanog sira po izboru
  • Sol, papar i muškatni oraščić po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada se odlučite za pripremu zapečenog pire krumpira sa sirom, prvo krumpir kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, a nakon toga ga ocijedite.

U loncu zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac otopi. Dodajte ocijeđeni krumpir u mlijeko i maslac te sve usitnite pomoću gnječilice za krumpir ili miksera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte polovicu rendanog sira, muškatni oraščić, sol i papar u pire krumpir. Stavite smjesu u posudu za pečenje i posipajte preostalim sirom.

Pecite pire krumpir sa sirom u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, dok se sir ne zapeče i poprimi zlatno smeđu boju.

Poslužite zapečeni pire krumpir sa sirom topao, posipan svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo