Kuharica /

Zapečeni grah s kobasicom

Image

Zapečeni grah s kobasicom odlično je jelo za svako godišnje doba. Donosimo vam recept za pripremu zapečenog graha s kobasicom.

20.8.2021.
10:22
VOYO logo

Zapečeni grah s kobasicom jelo je koje će vas oduševiti. Kombinacija graha i kobasica neće vas iznevjeriti.

Za pripremu zapečenog graha s kobasicama treba vam:

  • 40 dkg bijelog graha
  • 2 glavice luka
  • 4 kobasice
  • 10 dkg slanine
  • žličica koncentrata rajčice
  • žlica brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 suha feferona
  • žličica slatke mljevene paprike
  • 1.5 dcl ulja
  • peršin
  • sol
  • papar

Zapečeni grah s kobasicom priprema:

Grah stavite u vodu neka odstoji preko noći. Drugi dan ga ocijedite i stavite kuhati u čistu vodu. Kda zavri, kuhajte jop 10 minuta i ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grah vratite u lonac s čistom vodom i dojdate lovorov list, sol te kuhajte još 45 minuta. Nakon toga ga ocijedite, neka ostane malo tekućine do kuhanja.

Na tavi na ulju pržite luk i slaninu. Kada luk omekša dodajte papriku, rajčicu, češnjak i brašno. Promiješajte i dodajte kuhani grah s tekućinom od kuhanja. Nasjeckajte feferon i dodajte.

Začinite sa soli i paprom prema želji. Kda zavri prelijte ga u vatrostalnu psoudu, utisnite koibascie i prelijte s malo ulja. Pecite na 220 stupnjeva oko 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike