Jela s tjesteninom /

Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom ukusan je ručak koji morate isprobati. Kako se radi zapečena tjestenina sa mljevenim mesom?

4.10.2022.
15:49
Pixabay
VOYO logo

Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom je sočan, kremast i ukusan ručak. Donosimo vam kako se pravi zapečena tjestenina sa mljevenim mesom.

Lista sastojaka za pripremu jela zapečena tjestenina sa mljevenim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g tjestenine
  • 400 g mljevenog mesa
  • glavica luka
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • začini
  • 300 g gaude

Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom recept:

Tjesteninu po želji skuhajte u slanoj vodi da bude al dente. Skuhanu tjesteninu ocijedite i pustite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk sitno nasjeckajte i prepržite ga na vrućem ulju da dobije zlatnu boju. Na luk dodajte mljeveno meso te ga začinite i ostavite da se sve zajedno prži. Zalijte sa malo vode pa kasnije kada je voda isparila dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da prokuha. Mljeveno meso je sada gotovo i spremno za daljnju pripremu.

U lim za pečenje posložite red tjestenine, zatim na njega red mljevenog mesa i umaka koji ste pripremili. Na sve to naribajte sir i ovaj redoslijed ponavljajte sve dok vam ne ponestane materijala.

Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 30 – 45 minuta. Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom gotova je kada se sir otopi i poprimi zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo