Jela s tjesteninom /

Kako se priprema zapečena tjestenina?

Image
Foto: Pixabay

Zapečena tjestenina jedan je od najukusnijih načina pripreme tjestenine. Kako se priprema zapečena tjestenina?

7.10.2022.
16:03
Pixabay
VOYO logo

Zapečena tjestenina može se pripremati u slatkoj i u slanoj verziji. Ova zapečena tjestenina jednostavna je za pripremu i treba vam tek nekoliko sastojaka.

Sastojci potrebni za izradu zapečene tjestenine su 1 paket tjestenine, pola kilograma svježeg sira i 1 kiselo vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi pa je zatim procijedite i pustite da se ohladi.

Duboki lim za pečenje premažite uljem ili masti pa prekrijte dno lima za pečenje sa tjesteninom koju ste skuhali. Na tjesteninu stavite sir, a na to opet red tjestenine pa red sira i tako sve dok vam ne ponestane materijala. Na zadnji sloj koji stavite prelijte kiselo vrhnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečena tjestenina peče se u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata ili duže. Znati ćete da je zapečena tjestenina gotova kada vidite da je gornji sloj poprimio lijepu boju.

Ako želite da zapečena tjestenina bude u slatkoj verziji prije posluživanja je pospite šećerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo