Jela s cvjetačom /

Kako se priprema zapečena cvjetača kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Ovo je najbolja zapečena cvjetača u pećnici i tako je jednostavna. Okus i tekstura savršeni su uz samo malo jednostavnih začina, ulja i maslaca. Saznajte kako se priprema zapečena cvjetača.

10.11.2022.
15:41
Pixabay
VOYO logo

Ova zapečena cvjetača u pećnici je jednostavna i izvrsna. Kombinacija maslaca i maslinovog ulja karamelizira cvjetiće i oni su pečeni do hrskavo-nježnog savršenstva.

Najbolja stvar kod ovog recepta je to što možete prilagoditi začine onim što imate pri ruci s odličnim rezultatima.

Sastojci za zapečenu cvjetaču:

  • cvjetača, narezana na male cvjetiće
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca, otopljenog
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • pola žličice soli
  • ¼ žličice mljevene paprike
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra ili po ukusu

Kako se priprema zapečena cvjetača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 225˚C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Glavicu cvjetače narežite na odreske debljine 2 cm, lomeći kriške na jednake komade veličine zalogaja. Dodajte cvjetaču na sredinu lima za pečenje. Prelijte uljem i otopljenim maslacem i promiješajte da se sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, sol, papriku i papar za začin. Pospite na cvjetaču i promiješajte da se ravnomjerno prekrije. Ravnomjerno rasporedite cvjetaču po limu za pečenje i pecite na 220°C 15-20 minuta, dok zapečena cvjetača ne postigne željenu hrskavost. Zapečena cvjetača je pripremljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike