Postoji dva načina kako možete zamrznuti krastavaca. Postupak zamrzavanja krastvaca je brz i jednostavan, ne oduzima previše vremena, a zamrznute krastavce uvijek možete imati pri ruci.
Kako zamrznuti kriške krastavca
Ako krastavce želite koristiti u juhama ili sokovima najbolje je da ih zamrznete u komadima ili kriškama.
Najprije dobro operite i osušite krastavce. Zamrznuti možete oguljene ili neoguljene krastavce. Ako želite zamrznuti oguljene krastavce, onda ih odmah i ogulite.
Nakon toga narežite krastavce na kriške ili komadiće. Narezane krastavce stavite u lim za pečenje i u zamrzivač na nekoliko sati. Nakon toga izvadite ih iz lima za pečenje i premjestite u vrećice za zamrzivač. Vratite krastavce u zamrzivač.
Zamrzavanje krastavaca u vodi
Krastavce možete zamrznuti i u vodi, najprije pripremite krastavce za zamrzavanje. Operite ih, osušite i narežite na željene oblike. Zatim stavite krastavce u posudu za ledom i prelijete vodom. Kada se kockice leda smrznu, izvadite ih iz posude za led i staviti u vrećicu za zamrzavanje.
Zamrzavanje krastavaca je jednostavno i brzo gotovo, a zmrznute krastavce najbolje je iskoristiti u roku od godine dana.