Zaista se ništa ne može usporediti sa svježe ubranom jagodom, ali nažalost, sezona jagoda je jednostavno prekratka. Srećom, jagode su vrlo pogodne za zamrzavanje i iako postanu mekše, zadržavaju svoj fantastičan okus nakon zamrzavanja i odmrzavanja. Kako funkcionira zamrzavanje jagoda?
Kada zamrzavate jagode najprije ih je potrebno nježno oprati kako biste uklonili svu prljavštinu. Nakon toga proberite jagode i uklonite sve mekane jagode, odnosno one za koje smatrate da su se počele kvariti. Zatim jagode postavite na papirnate ručnike i ostavite nekoliko minuta dok se osuše.
Zamrzavanje jagoda najbolje funkcionira bez peteljke, stoga je sljedeći korak uklanjanje peteljki jagode. Zarežite oko peteljke kružnim pokretima kako biste uklonili peteljku i komadić ispod. Sljedeći korak je poslagati jagode u jednom sloju na limu za pečenje obloženim papirom za pečenje. Lim za pečenje stavite u zamrzivač i zamrznite preko noći.
Posljednji korak ovog načina za zamrzavanje jagoda jest premještanje jagoda u vrećicu za zamrzavanje. Nalijepite na vrećicu papirić gdje piše kada ste zamrzli jagode kako biste znali kada će im isteći rok. Zamrznute jagode ostati će nepokvarene i do jedne godine.