Tri, dva, jedan - kuhaj! /

Žakline Troskot: 'Jedino jelo koje teško mogu progutati je kuhana janjetina s graškom'

Image

'Ne znam zašto, ali to je nešto što ne volim. Nemam problema sa stvarima kao što su puževi i žabe', kaže nova članica žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

5.3.2017.
16:04
VOYO logo

Nakon dvadeset epizoda Željka Klemenčić odlučila je svoje 'sudačko' mjesto u žiriju popularnog RTL-ovog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' prepustiti Žakline Troskot, poznatoj zagrebačkoj slastičarki i gastro stručnjakinji.

Naime, Željka u ožujku očekuje rođenje svog prvog djeteta, pa će se Žakline od ponedjeljka, 6.ožujka, pridružiti Tomislavu Špičeku i Ivanu Pažaninu u savjetovanju i ocjenjivanju kuhara amatera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tri, dva, jedan - kuhaj! /

Novo lice u žiriju: Željka prepustila kuhaču zbog rodiljnog dopusta

Image
Tri, dva, jedan - kuhaj! /

Novo lice u žiriju: Željka prepustila kuhaču zbog rodiljnog dopusta

Žaklinina poslovna karijera u samom početku nije imala nikakve poveznice s kuhanjem no nakon brojnih pohvala koje je dobila za svoje vlastite recepte, ideja o otvaranju slastičarnice došla je sasvim logično – 2010. u Zagrebu otvara slastičarnicu 'Amelie' (sada ih već ima tri), u kojoj nudi slastice izrađene od sastojaka domaće proizvodnje. Žakline neprestano radi na uvođenju novih okusa i inovacija u ponudu svoje slastičarnice, koju prepoznaje i struka.

"Prvi savjet vezan za kulinarstvo je da moraš voljeti ovaj posao. Doista moraš osjećati da se u tome možeš izraziti. Ja sam to osjećala i promijenila sam svoju odluku o budućem zanimanju. To je poziv koji moraš osjetiti, to nije nešto što možeš na silu naučiti jer ipak se radi o teškom i zahtjevnom poslu za koji je potrebno puno ljubavi i predanosti“, objašnjava Žakline koju su gledatelji RTL-a imali prilike upoznati u ulozi članice žirija showa „Tri, dva, jedan-peci!“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Koja je najveća razlika između 321 Peci i 321 Kuhaj?

Peci je trajao puno kraće i nismo uspjeli toliko se povezati s kandidatima i otkriti njihove čari i znanje u slastičarstvu. No, imam osjećaj da su ondje došli ljudi koji su sjajno pekli kolače, ovdje puno češće čujem stvari poput 'nisam nikada to kuhao/la' ili 'nismo se s time susretali' što mi nije povezivo s idejom ovog showa. Ponekad me to ljuti. Važno je informirati se i prije prijave na show! Važno je čitati, raspitivati se i pripremiti se. Ne očekujem da budu na razini profesionalaca ali moraju pokazati da žele naučiti.

Image

(FOTO: RTL)

  • Što tražite od kandidata i što treba biti na tanjuru da zaradi desetku?

Ja ću uvijek dati 10 prije za okus nego za izgled. Nitko sretniji od mene ako je k tome i lijepo aranžirano! Naravno da svi mi iz žirija težimo izbalansiranom tanjuru koji je tehnički ispravan, ukusan i lijep, tome da kandidati rastu iz emisije u emisiju i da na kraju to bude odlično. Čekat ću desetku, već sam jako uzbuđena, čak sam si i kupila novu kredu samo za tu posebnu ocjenu!

  • Koje su najveće greške koje se mogu napraviti u kuhinji, a ljudi ih često previde?

Po meni sve kreće od pripreme i organizacije – to su ključne stvari. Pa i mi smo pod pritiskom, nitko nema u kuhinji pet sati za napraviti jelo – niti dečki u svojim kuhinjama niti ja u svojoj slastičarni. Prije radnog vremena je polusatni sastanak na kojem se dogovaraju zadaci i posao se odrađuje po dogovori i planu, drugačije ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Postoji li hrana ili čitavo jelo koje kategorički odbijate pojesti?

Jedino jelo koje jako teško mogu progutati je kuhana janjetina s graškom. Ne znam zašto, ali to je nešto što ne volim. Nemam problema sa stvarima kao što su puževi i žabe. Sa skakavcima ili crvima u čokoladi se još uvijek nisam susrela, mislim da mi ne bi bilo svejedno, možda da imam zatvorene oči.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo