Začini /

Prednosti korištenja začina majorana

Image
Foto: Pixabay

Majoran je začin zanimljivog okusa, koji je posebice cijenjen u mediteranskoj kuhinji. Koje su prednosti korištenja začina majorana?

23.2.2022.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Kako je majoran nešto blaži začin i manje intenzivnog okusa od svog rođaka origana, može se koristiti u većim količinama, a da ne nadjača ili pokvari jelo.

Majoran je bogat brojnim mineralima i izvrstan je izvor kalcija, fosfora, kalija i magnezija. Također sadrži vrlo dobre količine vitamina A i C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majoran je popularan začin u tradicionalnoj i alternativnoj medicini zbog svojih protuupalnih, antioksidativnih i antimikrobnih svojstava. Svježe ili osušeno lišće majorana može se skuhati kao čaj, ili se iz biljke može ekstrahirati eterično ulje mažurana i može pomoći u liječenju prehlade.

Također majoran kao začin uspješno je rješenje protiv kašlja i astme, pomoći probavi, pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa, povećati opskrbu mlijekom tijekom dojenja i smanjiti krvni tlak. Prije upotrebe ljekovitog bilja uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo