Zdrava hrana /

Koje su najpoznatije vrste graha?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti grah i želite probati nove vrste graha? Ne morate tražiti dalje. Donosimo nekoliko popularnih vrsta graha i njihove najbolje namjene.

10.11.2022.
9:45
Pixabay
VOYO logo

Grah je jedna od glavnih namirnica svakog kuhara kod kuće. Ne samo da njihov blagi okus nadopunjuje asortiman začina, već je i grah pun zdravstvenih dobrobiti. Grah se svrstava u mahunarke, zajedno s graškom, mahunama i lećom. Grah obično raste u mahunama s više od jednog ploda unutra. Grah je bogat vlaknima i vitaminima B, koji pomažu u smanjenju kolesterola i šećera u krvi. No, koje vrste graha su najbolje za kućne recepte?

Crni grah je jedna od najpopularnijih vrsta graha u meksičkoj kuhinji. Crni grah je glatke teksture i blagog okusa. Crni grah također pomaže u smanjenju skoka šećera u krvi koji se javlja nakon jela. Ovu vrstu graha dodajte u salate, juhe, složence ili tacose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća vrsta graha je cannellini grah, odnosno bijeli talijanski grah. Ovaj grah krem ​​boje jedna je od najčešćih vrsta graha. Popularan su dodatak juhama, salatama i mnogim talijanskim jelima. Dobro zadržavaju oblik i mogu se lagano kuhati ili pasirati za izradu ukusnih popečaka.

Još jedna popularna vrsta graha je crveni grah. Ovaj grah poznat je po svojoj jarkoj crvenoj kori i bijeloj unutrašnjosti. Imaju blag okus i savršen su dodatak svakom receptu za čili. Crveni grah je prepun proteina, omega-3 masnih kiselina korisnih za srce i željeza. Ove tri vrste graha su osnovne vrste graha kojima svaki kuhar mora znati baratati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo