Voćni desert /

Voćna torta s breskvama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Breskve će vašu voćnu tortu učiniti neodoljivom. Kako pripremiti voćnu tortu s breskvama?

1.10.2022.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Osvježavajuća voćna torta s breskvama savršena je ljetna poslastica, a može se jesti i u drugim godišnjim dobima.

Sastojci za voćnu tortu s breskvama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 velika jaja
  • 200 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 2 zrele breskve
  • 100 g malina
  • šaka badema u listićima
  • 1 žlica šećera u prahu

Voćna torta s breskvama priprema:

Kod pripreme voćne torte s breskvama, kalup za pečenje torte obložite i premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagano otopite maslac u velikom loncu, ohladite ga pet minuta, dodajte šećer, vaniliju i jaja, zatim drvenom kuhačom tucite dok smjesa za voćnu tortu od breskvi postane glatka. Umiješajte brašno, bademe i četvrtinu žličice soli.

Stavite smjesu u lim, a zatim na vrh ravnomjerno rasporedite kriške breskve. Tako će svaki komad torte imati komadić breskve. Pospite maline i bademe, zatim voćnu tortu od breskvi pecite sat vremena, pokrijte je folijom nakon 40 minuta.

Štapićem probajte je li torta pečena. Ohladite je u kalupu 20 minuta, zatim izvadite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi, tortu od breskvi pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo