Desert /

Voćna torta od malina - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Maline su svuda oko nas pa se voćna torta od malina često može pripremati. Kako pripremiti voćnu tortu od malina?

1.10.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Maline su ukusno voće koje se lako uzgaja, prikladne su za sve veličine vrtova, pa ih je šteta ne iskoristiti.

Sastojci za voćnu tortu od malina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 125 ml ulja
  • 175 g brašna
  • 175 g šećera
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 limun
  • 200 g malina

Voćna torta od malina priprema:

Prije pečenja voćne torte od malina, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Nauljite duboki kalup za tortu od 20 centimetara sa slobodnim dnom i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno i šećer u zdjeli i stavite sastojke na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi pomiješajte ulje, jogurt, jaja, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Unesite mješavinu brašna i šećera i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Nježno složite maline i pecite 30 do 40 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu ne izađe čist. Voćnu tortu od malina ostavite da se ohladi u kalupu nekoliko minuta, a zatim potpuno ohladite na rešetki.

Lagano je pospite šećerom u prahu i poslužite preliveno još malinama, ako želite. Torta od malina može se čuvati do tri dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo