Maline su ukusno voće koje se lako uzgaja, prikladne su za sve veličine vrtova, pa ih je šteta ne iskoristiti.
Sastojci za voćnu tortu od malina:
- 125 ml ulja
- 175 g brašna
- 175 g šećera
- 125 ml grčkog jogurta
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 limun
- 200 g malina
Voćna torta od malina priprema:
Prije pečenja voćne torte od malina, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Nauljite duboki kalup za tortu od 20 centimetara sa slobodnim dnom i obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte brašno i šećer u zdjeli i stavite sastojke na stranu.
U drugoj posudi pomiješajte ulje, jogurt, jaja, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Unesite mješavinu brašna i šećera i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Nježno složite maline i pecite 30 do 40 minuta ili dok ražnjić umetnut u sredinu ne izađe čist. Voćnu tortu od malina ostavite da se ohladi u kalupu nekoliko minuta, a zatim potpuno ohladite na rešetki.
Lagano je pospite šećerom u prahu i poslužite preliveno još malinama, ako želite. Torta od malina može se čuvati do tri dana u hermetički zatvorenoj posudi.