Vinski gulaš može se pripremiti na različite načine, a u kombinaciji s gljivama daje savršen i potpun obrok.
Vinski gulaš s gljivama priprema se jednostavno i gotov je za samo sat vremena.
Za priprem vinskog gulaša s gljivama potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 70 dkg junetine za gulaš
- 5 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 15 dkg bukovače
- žlica koncentrata rajčice
- žlica mljevene crvene paprike
- 3 lovorova lista
- 3 dcl bijelog vina
- svinjska mast
- sol
- papar
Vinski gulaš s gljivama priprema:
Stavite mast u lonac i dodjate junetinu koju ste narezali na kockice. Posolite i pržite oko 10 minuta. Nakon toga dodajte luk, češnjak i pržite još 20 minuta.
Umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku, lovorov list, bukovače, bijelo vino i vode da prekrije sve sastojke.
Začinite sa soli i paprom. Kuhajte oko pola sata.
Vinski gulaš s gljivama je gotov, možete ga poslužiti.