Kuharica /

Kako se radi veganska pita od tikvica?

Image
Foto: Pixabay

Veganska pita od tikvica je tanka, hrskava, ukusna i pre slasna kada se poslužuje i topla i hladna. Kako se radi veganska pita od tikvica?

29.11.2022.
12:37
Pixabay
VOYO logo

Neke verzije veganske pite uključuju bundevu, druge sir. Ova verzija izostavlja jaja i sir, koristi hranjivi kvasac za okus sira i uključuje tikvice.

Sastojci za vegansku pitu od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg tikvica
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 1/4 šalice sojinog mlijeka
  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 2 1/4 šalice brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 žličice sušene paprene metvice
  • žličica češnjaka u prahu
  • svježi komorač i paprena metvica - prema želji
  • kvasac
  • sol i papar, po ukusu

Veganska pita od tikvica priprema:

Zagrijte pećnicu na 220C. Tikvicu naribajte i ocjedite. U blenderu nasjeckajte luk, češnjak i začinsko bilje. U zdjeli pomiješajte tikvice s lukom, češnjakom i mješavinom začinskog bilja te hranjivim kvascem. Začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zdjeli pomiješajte sojino mlijeko s maslinovim uljem, češnjakom u prahu i sušenom metvicom. Začinite. Ulijte u zdjelu s tikvicama i promiješajte. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo. Pleh pospite brašnom. Ulijte tijesto i pospite sjemenkama sezama. Pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat i 15 minuta.

Izvadite lim iz pećnice i ostavite da se veganska pita od tikvica stegne prije rezanja i posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo