Varivo je klasičan obrok za ručak u mnogim kućanstvima diljem svijeta. Postoje brojne vrste i varijante variva, ali ovo klasično varivo za ručak oduševiti će sve koji probaju. Osim toga, ovo varivo za ručak je savršen način da potrošite svo povrće koje vam je pri kraju roka trajanja.
Sastojci potrebni da pripremiti ukusno varivo za ručak su:
- 1 kilogram govedine narezane na kockice
- 3 žlice brašna
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli
- ½ žličice crnog papra
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka nasjeckana
- 6 šalica goveđe juhe
- ½ šalice crnog vina po želji
- 500 grama krumpira oguljenog i narezanog na kockice
- 4 mrkve narezane na komade od 2 cm
- 4 stabljike celera narezane na komade od 2cm
- 3 žlice paste od rajčice
- 1 žličica suhog ružmarina
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 žlice vode
- ¾ šalice graška
Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti varivo za ručak je miješanje brašna, češnjaka u prahu, soli i papra. U smjesu od brašna umiješajte govedinu. Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Kuhajte govedinu i luk dok ne porumene. Dodajte goveđu juhu i crno vino dok miješate govedinu u loncu. Umiješajte sve preostale sastojke osim graška, kukuruznog škroba i vode. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i kuhajte 1 sat ili dok govedina ne omekša.
Sljedeće što trebate učiniti kako bi pripremili varivo za ručak je miješanje jednakih dijelova kukuruznog škroba i vode da dobijete kašu. Polako dodajte kašu u kipuće varivo kako biste postigli željenu gustoću. Umiješajte grašak i pirjajte 5-10 minuta prije posluživanja. Začinite solju i paprom po ukusu. Varivo za ručak je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!