Kulinarstvo /

Ideja i recept za ukusno varivo za ručak

Image
Foto: Pixabay

Tražite zasitno jesensko varivo za ručak? Varivo od govedine i povrća je sve što vam treba. Saznajte kako se priprema ukusno varivo za ručak.

1.11.2022.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Ovo izdašno varivo od govedine najbolji je ručak za hladne jesenske dane. Varivo za ručak je puno pekane govedine, krumpira i povrća koji ovo čine izdašnim obrokom u jednom loncu koji će vam definitivno zagrijati dušu.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo za ručak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine
  • 60 grama brašna
  • 3 žlice biljnog ulja
  • Sol i papar, po ukusu
  • 4 mrkve, nasjeckane
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckana
  • 5 češnja češnjaka, mljevenih
  • 3 žlice paste od rajčice
  • 500 ml goveđe juhe
  • 60 ml crnog vina
  • 4-5 krumpira
  • 2 žličice svježeg ružmarina
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 140 grama smrznutog graška

Prvo što trebate učiniti kada pripremate varivo za ručak je pomiješati govedinu s brašnom u zdjeli srednje veličine i ostavite sa strane. Zagrijte pećnicu ili lonac s debelim dnom na srednje jakoj vatri. Dodajte pola biljnog ulja i dodajte pola mesa te sol i papar po ukusu. Pecite 3-4 minute okrećući meso do pola. Izvadite meso i ponovite s ostatkom mesa. Dodajte ostatak ulja i dodajte mrkvu i luk, kuhajte 3-4 minute pa dodajte češnjak i pastu od rajčice.

Ponovno dodajte zapečenu govedinu i ulijte goveđi temeljac, vino, majčinu dušicu i ružmarin. Miješajte i zagrijavajte na jakoj vatri dok ne zavrije, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 1 sat. Dodajte krumpir, poklopite i pirjajte dok krumpir ne omekša oko 45 minuta. Dodajte smrznuti grašak, pustite da se zagrije 5 minuta. Varivo za ručak je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo