Razno svježe povrće dodaje boju i okus ukusnom varivu s piletinom. Asortiman povrća čini varivo hranjivim i zadovoljavajućim. Budući da se za varivo koristi piletina, izvrstan je izbor za kuhare koji paze na proračun.
Sastojci potrebni da se pripremi varivo od raznog povrća su:
- 3 i pol kilograma piletine
- 3 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane na kolutiće
- 1 manja tikvica, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na ploške
- 2 srednje glavice luka, narezane na ploške
- 2 rebra celera, dijagonalno narezana na ploške
- Sol i svježe mljeveni papar
- 1 limenka rajčice sa sokom
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 1 i pol šalica pilećeg temeljca
- 2 lista lovora
- 1 žličica sušenog kopra
- 1/2 žličice suhe majčine dušice
Kako biste pripremili varivo od raznog povrća najprije pripremite sve sastojke. Zatim zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite piletinu, krumpir, mrkvu, tikvice, papriku, luk i celer u lonac te pospite solju i paprom. Dodajte rajčicu i tekućinu od rajčice. Pilećem temeljcu dodajte češnjak i prelijte sastojke u loncu. Dodajte lovorov list i začinite koprom i timijanom. Varivo od raznog povrća poklopite i kuhajte 2 sata, ali pomiješajte nakon 1 sata. Varivo od raznog povrća je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!