Ideje za variva /

Varivo od povrća poslužite kao glavno jelo bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Varivo od povrća odličan je izbor za glavno jelo bez mesa. Kako se priprema ukusno i jednostavno varivo od povrća?

29.11.2022.
10:32
Pixabay
VOYO logo

Varivo od povrća odlična je opcija za kombinaciju raznih povrća i vitamina. Osim što je ukusno i zdravo, tanjur variva od povrća držat će vas sitim. U varivo od povrća uvijek možete staviti bilo koje povrće po želji.

Sastojci potrebni za pripremu ovog variva od povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 275 g gljiva, narezanih
  • 1 luk, nasjeckani
  • 3 mrkve, oguljene i nasjeckane
  • 1 stabljika celera, nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, mljevenog
  • pola žličice sušenog ružmarina
  • pola žličice suhe majčine dušice
  • pola žličice papra
  • 3 žlice paste od rajčice
  • 2 žlice soja umaka
  • 30 g brašna
  • 180 ml vina
  • 900 g krumpira, narezanog na kockice
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 2 lovorova lista

Upute za pripremu variva od povrća:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad ulje počne svjetlucati, dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta, ili dok većina ne pusti svoj sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte luk, mrkvu i celer i kuhajte 4-5 minuta ili dok luk ne postane polu proziran.

Dodajte češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, papar, pastu od rajčice i sojin umak i kuhajte još 2-3 minute dok začinsko bilje ne zamiriše.

Dodajte brašno i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte vino i miješajte dok se većina ne upije.

Dodajte krumpir, povrtni temeljac i lovorov list i pustite da zavri. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte 45 minuta, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša i varivo se zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite lovorove listove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo