Kulinarski recepti /

Kako pripremiti ukusno varivo od mahunarki?

Image
Foto: Pixabay

Proljeće je izvrsno vrijeme za varivo od mahunarki jer su svi sastojci potrebni za ovo varivo svježi. Kako pripremiti ukusno varivo od mahunarki?

10.4.2022.
9:42
Pixabay
VOYO logo

Varivo barem neka jedanput na tjedan pronađe mjesto na jelovniku. Recept za varivo od od mahunarki nije nimalo kompliciran za pripremiti. Varivo od mahunarki je izvrstan izvor biljnih proteina.

Sastojci potrebni za pripremiti varivo od mahunarki su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 70 g graha
  • 50 g slanutka
  • 50 g zelene leće
  • 50 g graška
  • 150 g luka
  • 150 g mrkve
  • 150 g celera
  • 15 g češnjaka
  • 200 g pirea od rajčice
  • 10 g šećera
  • 5 g soka od limuna
  • 50 ml maslinovog ulja

Kada pripremate ovo varivo od mahunarki, najprije u lonac stavite grah i slanutak, prelijte ih vodom, pokrijte lonac poklopcem i zakuhajte. Nakon što zakipi, smanjite vatru. Provjeravajte s vremena na vrijeme je li varivo od mahunarki prekriveno vodom.

Sljedeći korak kada pripremate varivo od mahunarki je pripremanje povrća. Luk narežite na male kockice. Mrkvu i celer narežite na srednje kockice. Češnjak narežite na tanke ploške. U loncu zagrijte ulje. Dodajte luk. Kuhajte 5 minuta na jakoj vatri, neprestano miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu s varivom od mahunarki dodajte mrkvu i celer. Kuhajte još 5 minuta. Smanjite vatru na nisku. Dodajte češnjak. Kuhajte 1 minutu. Dodajte rajčicu, šećer, sol i papar. Kuhajte 5 minuta i ugasite vatru dok se grah i slanutak ne skuhaju. Nakon što su grah i slanutak kuhani, prebacite ih u lonac s rajčicom.  Ocijedite i isperite leću i izlomljeni grašak. Dodajte ih u varivo od mahunarki. Kuhajte dok se leća i grašak ne skuhaju. Ovo varivo od mahunarki je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo