Recept i priprema /

Kako se priprema ukusno i zasitno varivo od krumpira?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite krumpir na nešto drugačiji način, pripremite varivo od krumpira. Kako se priprema ukusno i zasitno varivo od krumpira?

15.11.2022.
16:07
Pixabay
VOYO logo

Varivo od krumpira čini jedan od omiljenih obroka tijekom hladnih dana i noći. Ovo varivo od krumpira ne samo da je prepuno povrća, nego je i prepuno okusa.

Varivo od krumpira sastojci:

  • 3 glavice češnja
  • glavica luka
  • 350g šampinjona
  • ¼ šalice sojinog umaka
  • 4 mrkve
  • 3 stabljike celera
  • 500g mladog krumpira
  • konzerva zelene leće
  • ružmarin, list lovora
  • 2 dcl sosa od rajčice
  • 300 ml temeljca od povrća

Varivo od krumpira priprema:

Za pripremu potrebno je narezati mrkvu, celer, šampinjone i ružmarin, zgnječiti češnja, crveni luk na sitne kockice narezati, mladi krumpir na ploške narezati, a zelenu leću potrebno je ocijediti i isprati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte veliki lonac s maslinovim uljem. Što se lonac zagrijao dodajte češnjak, crveni luk, gljive i sojin umak. Promiješajte i kuhajte 5 minuta. Sada dodajte mrkvu, celer, krumpir, leću, ružmarin, lovor, rajčice, povrtni temeljac i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite poklopac na lonac i kuhajte 30 minuta. Varivo od krumpira možete poslužiti odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike