Kulinarstvo /

Varivo od komorača ukusan i zdrav ručak za čitavu obitelj

Image
Foto: Pixabay

Kišni jesenski dani savršeni su za variva, a varivo od komorača ugrijati će cijelu obitelj u tmurnim i hladnim danima.

10.12.2021.
13:01
Pixabay
VOYO logo

Komorač je višegodišnja biljka ugodnog mirisa sa žutim cvjetovima. Osušene sjemenke komorača često se koriste u kulinarstvu kao začin. Komorač daje izvrstan okus juhama i varivima, stoga morate isprobati varivo od komorača.

Sastojci potrebni za pripremu variva od komorača su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 grama goveđeg mesa
  • poriluk
  • komorač
  • mrkva
  • krumpir
  • luk
  • češnjak
  • lovorov list
  • brašno
  • sol
  • papar
  • maslac
  • 150 ml crnog vina
  • goveđi temeljac.

Priprema variva od komorača:

Varivo od komorača jednostavno se priprema. Najprije narežite poriluk, mrkvu, luk i češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir dobro operite i ne trebate ga guliti. Meso nasjeckajte na komade veličine zalogaja i marinirajte ga brašnom, paprom i soli.

Na maslacu na tavi dinstajte meso i kada meso dobije lijepu smeđu boju dodajte luk, češnjak, mrkvu, komorač, krumpir, poriluk i lovorov list.

Sve podlijte s crnim vinom i goveđim temeljcem. Kuhajte varivo od koromača oko sat vremena.

Varivo s koromačem je gotovo i poslužite ga dok je još toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo