Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo od grahorica?

Image
Foto: Pixabay

Ljeto je savršeno vrijeme za pripremu variva od grahorica jer su grahorice na vrhuncu svoje sezone. Saznajte kako se priprema ukusno varivo od grahorica.

1.9.2022.
14:01
Pixabay
VOYO logo

Ukusno varivo od grahorica bitna je stavka u repertoaru gotovo svakog kuhara, a lagano i sporo savršen je način kuhanja. Prednosti polaganog kuhanja variva su brojne, ali potpuno kuhan i ukusan obrok možda je najzahvalniji.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno varivo od grahorica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 900 grama dinstane govedine
  • 4 srednje mrkve
  • 3 srednje glavice luka
  • 6 srednjih krumpira
  • 3 stabljike celera
  • 2 konzerve rajčice, narezane na kockice
  • 1 šalica neslanog goveđeg temeljca
  • 2 lista lovora
  • 1/4 žličice origana
  • 1/4 žličice suhe majčine dušice
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • 280 grama zelenog graška
  • 200 grama mahuna

Kako biste pripremili ukusno varivo od grahorica najprije narežite govedinu na kocke od 2 cm. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Narežite celer. Pomiješajte nasjeckano i narezano povrće, očišćene mahune i grašak u velikom loncu s govedinom, rajčicama, goveđim temeljcem i listovima lovora. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 7 do 9 sati. Nakon proteklog vremena kušajte varivo od grahorica i po potrebi dodajte timijan, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo