Kulinarstvo /

Recept za savršeno varivo od crvenog kupusa

Image
Foto: Pixabay

Tražite li ukusno glavno jelo koje će vas zagrijati tijekom hladnih dana, ne tražite dalje. Varivo od crvenog kupusa izvrsno je za kasne jesenske dane.

15.11.2021.
14:12
Pixabay
VOYO logo

Varivo od crvenog kupusa idealno je jelo za hladne, zimske dane. Kako pripremiti varivo od crvenog kupusa?

Za pripremiti varivo od crvenog kupusa potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg govedine
  • 2 luka
  • ulje
  • vruća voda
  • lovorov list
  • sol
  • crni papar
  • sjeme kima
  • ocat
  • 1 crveni kupus
  • đumbir.

Varivo od crvenog kupusa priprema:

Najprije meso narežite na kocke. Stavite pržiti govedinu i luk u veliku tavu. Kada meso počne dobivati boju, dodajte vodu, lovorov list, sol, papar i sjemenke kima. Poklopite i kuhajte polako 1 i pol sat, a zatim dodajte ocat i na vrh stavite kupus narezan na trakice. Poklopite i kuhajte oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namočite komade đumbira u 1/4 šalice tople vode. Izvadite kupus i meso. Dodajte komadiće đumbira i tekućinu te zakuhajte miješajući da napravite umak. Dodajte meso u umak. Zagrijte i poslužite na običnim kuhanim rezancima.

Vaše varivo od crvenog kupusa gotovo je i spremno da vas ugrije u hladnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo