Varivo od crvenog kupusa idealno je jelo za hladne, zimske dane. Kako pripremiti varivo od crvenog kupusa?
Za pripremiti varivo od crvenog kupusa potrebno vam je:
- 1 kg govedine
- 2 luka
- ulje
- vruća voda
- lovorov list
- sol
- crni papar
- sjeme kima
- ocat
- 1 crveni kupus
- đumbir.
Varivo od crvenog kupusa priprema:
Najprije meso narežite na kocke. Stavite pržiti govedinu i luk u veliku tavu. Kada meso počne dobivati boju, dodajte vodu, lovorov list, sol, papar i sjemenke kima. Poklopite i kuhajte polako 1 i pol sat, a zatim dodajte ocat i na vrh stavite kupus narezan na trakice. Poklopite i kuhajte oko 45 minuta.
Namočite komade đumbira u 1/4 šalice tople vode. Izvadite kupus i meso. Dodajte komadiće đumbira i tekućinu te zakuhajte miješajući da napravite umak. Dodajte meso u umak. Zagrijte i poslužite na običnim kuhanim rezancima.
Vaše varivo od crvenog kupusa gotovo je i spremno da vas ugrije u hladnim danima.