Jarkozeleni cvjetovi brokule na vrhu ukusnog variva čine je posebno privlačnom, ali stabljike brokule daju puni okus varivu. Brokule se kuhaju s krumpirom, a zatim pasiraju kako bi dodali pravu teksturu ukusnom varivu od brokule i krumpira.
Sastojci potrebni da se pripremi varivo od brokule i krumpira su:
- 2 žlice maslaca
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 1 i pol kilogram brokule, narezane na kockice
- 750 grama krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- 350 ml pilećeg temeljca
- 3 šalice vode
- 2 žličice soli
- Crni papar, po ukusu
- 60 grama ribanog parmezana
Kako biste pripremili izdašno varivo od brokule i krumpira najprije u većem loncu otopite maslac na umjereno laganoj vatri. Dodajte luk te kuhajte, povremeno miješajući, dok ne postane prozirno, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, stabljike brokule, krumpir, juhu, vodu, sol i papar. Pustite varivo od brokule i krumpira da prokuha.
Smanjite vatru i pirjajte dok povrće gotovo ne omekša, oko 10 minuta. U blenderu izmiksajte varivo u grubi pire te vratite varivo od brokule i krumpira u lonac i prokuhajte. U juhu umiješajte 30 grama naribanog parmezana i poslužite varivo prelivenu preostalim parmezanom. Dobar tek!