Iako Tomek smatra da kuhanje po tuđem receptu kandidatima ne bi trebalo biti problematično, s obzirom na to da često kuhaju po receptima žirija, ipak, svi su bili razočarani što su morali zamijeniti košare.
Morana i Domagoj imali su najviše problema oko pripreme hrane, a za svoje jelo dobili su solidnih 16 bodova. Iako su pripremali odojak s krumpirima prema receptu Bade i Toce, Špiček je njihovo jelo usporedio s 'gumenom smjesom' koja ima malo okus po svinjetini.
(FOTO: RTL)
„Žalosno je da ne znate napraviti dobro pečenje u rolu! Pojam odojka i jest da ima hrskavu kožicu, a ne kao što je vaša, po žvakaćoj gumi!“, kazao je Tomek, ljutit na Moranu i Domagoja, od kojih očekuje više.
Loše komentare dobili su i Bada i Toca, koji se nisu držali recepta Morane i Domagoja, već su od njihovih sastojaka pripremili kozice sa sarmom i keljem, a ciklu, koja im se nije stigla skuhati, nisu niti poslužili, iako je žiri naglasio da moraju koristiti sve dobivene sastojke.
Žiri se složio da su supružnici na tanjuru servirali jako puno dobrih individualnih komponenti, no zajedno nespojivih, te su Bada i Toca, za svoje jelo, dobili solidnih 17 bodova. Isti broj bodova dobili su i Tihana i Nikola, koji su pripremali dvije pizze s različitim nadjevima prema receptu Andreja i Marijana, koje su bile vrlo masne.
Grissine i kozletinu s graškom, pripremljene prema
receptu Silvijane i Marice, servirali su Anto i Antonio,
koji se također nisu baš proslavili pred žirijem.
Mateja, Mate i Tomek jednoglasno su se složili da je njihovo jelo
sasvim solidno, no da se trebalo više kuhati. Slavonci su dobili
19 bodova za kozlića kojeg su pripremali po prvi put.
(FOTO: RTL)
Bolje komentare i prve pohvale pale su kod Andreja i Marijana, koji su pripremali spring rolice prema receptu Tihane i Nikole. „Lijepo začinjeno, fino, ukusno i rolice su vam hrskave. Nijansu je poprimilo masnoću i jedino što vam nedostaje jest umak, no niste imali sastojka za njega. Volim ovakve stvari i to se za mene zove utješna hrana!“, komentirao je Mate, s kojim su se složili i Mateja i Tomek.
(FOTO: RTL)
Dok su otac i sin dobili visoka 22 boda, najbolje su prošle
Silvijana i Marica dobivši još viša 24 boda. Zadranke su pred
žiri servirale fino začinjene canelone s mljevenim mesom i sirom
prema receptu Anta i Antonija. „Silvijana i Marica su
napravile jednostavno jelo kod kojeg nema puno
kompliciranja!“, zaključila je Mateja.
Hrana za utjehu je nekome doista bila utješna, dok je neke
poslala na dno ljestvice s bodovima. S obzirom da je
tjedan raznovrsne kuhinje, shodno tome slijede i raznovrsne
ocjene.
Što će kuhari amateri pripremati večeras i hoće li se više iskazati, ne propustite doznati već u 21:40 sati u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ na RTL-u!
Pročitajte još:
- Uzalud vam trud svirači, za drugog su dobre ocjene...
- Pravi raspašoj: žiri se hvatao za glavu, kandidati pogreške prikrivali humorom
- Kandidati briljirali, Špiček s guštom dijelio desetke
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!