Daleki, rodni Japan Masahiro je zamijenio sunčanim Splitom. Snalažljivi Japanac je, u gradu podno Marjana, otvorio sushi restoran, ali s dalmatinskim štihom. Na meniju mnogima je omiljeno jelo - sushi s domaćim pršutom i kulenom.
"Kada sam tek počeo, netko me zamolio da napravim kombinaciju japanske i hrvatske kuhinje, a kako volim pršut, stavio sam ga u sushi. Ljudi to traže više nego što sam u početku očekivao", priznao je vlasnik restorana Masahiro Okamoto.
Za pršut je čuo još dok je bio u Japanu, gdje je ta delicija također omiljena.
(Foto: Tino Juric/PIXSELL)
Prošle su dvije godine otkako je u Splitu, i napokon se naviknuo na dobre i malo manje dobre strane našeg mentaliteta. Prepoznatljivu japansku dispciplinu i izraženu radnu etiku malo je ipak morao prilagoditi.
"Kulture su skroz različite. Oni su orijentirani isključivo na rad, a mi smo dosta orijentirani na zabavu. Ipak smo mi Mediteran", pojasnila je zaposlenica Paula Markovina.
"Ljudi kažu da je ovdje sve sporo, ali ja to ne vjerujem. Šale se, ali kad šetaju, odnosno kada rade, onda su brzi, sve ispravno rade. Tako da mentalitet nije toliko usporen", naglasio je Okamoto.