Začin papar /

Umak od zelenog papra za svačiji ukus

Image
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan umak od zelenog papra prepun je okusa i nezaobilazan je začin kod posluživanja odrezka, svinjskog kotleta i sl.

16.12.2021.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Umak od zelenog papra odlično se slaže uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu. Pripremite umak od zelenog papra na jednostavan i brz način. Kako pripremiti umak od zelenog papra?

Sastojci za umak od zelenog papra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica maslinovog ulja
  • žlica mljevene ljutike
  • 2 žlice zelenog papra u zrnu
  • 2 žlice maslaca, podijeljeno
  • 2 žlice konjaka
  • 2 žličice višenamjenskog brašna
  • šalica goveđe juhe
  • ½ šalice masnog vrhnja
  • sol

Priprema umaka od zelenog papra:

Zagrijte ulje u srednjoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, zeleni papar u zrnu i 1 žlicu maslaca i kuhajte, povremeno miješajući, dok ljutika ne omekša, oko 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite tavu s vatre, dodajte rakiju i vratite na vatru. Kuhajte dok alkohol ne izgori, otprilike 1 minutu.

Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok se ne upije, oko 1 minutu. Dodajte goveđu juhu i pojačajte vatru na srednje jaku. Pirjajte uz stalno miješanje dok se umak ne reducira na pola, 3 do 5 minuta

Dodajte vrhnje i smanjite vatru na srednje-nisku. Pirjajte dok se umak ne zgusne, oko 5 minuta. Umiješajte preostalu 1 žlicu maslaca da postane glatko. Začinite soli. Poslužite uz odrezak, svinjske kotlete ili pečenu piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo