Glavno jelo /

Umak za tortilje s piletinom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak za tortilje s piletinom upotpunit će ovo glavno jelo. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept za umak za tortilje s piletinom.

28.11.2022.
13:56
Pixabay
VOYO logo

Torilje s piletinom odličan su izbor za brzo glavno jelo. Upotpunite tortilje s piletinom s pikantnim umakom za savršenstvo okusa. Priprema umaka je jednostavna, a recept možete prilagoditi svom ukusu.

Sastojci za umak za tortilje s piletinom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tortilje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100g luka, nasjeckanog
  • 2 žlice češnjaka, mljevenog
  • 1 čili papričica, mljevena
  • ½ žličice čilija u prahu
  • ½ žličice origana, usitnjenog
  • prstohvat soli
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 100 ml gustog vrhnja
  • 100g sira, nasjeckanog
  • svježe mljeveni papar

Priprema umaka za tortilje s piletinom:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite tortilje na lim za pečenje i pecite dok ne postanu hrskave i zlatne. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk, češnjak. Dodajte začine i juhu i prokuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Izmrvite tortilje i stavite ih u umak za tortilje s piletinom. Umutiti sir i pirjati još 5 minuta.

Stavite umak za tortilje s piletinom u blender i pasirajte dok ne postane glatko. Poslužite odmah ili skladištite u hladnjaku maksimalno par dana prije same upotrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo