Glavno jelo /

Umak za puricu za potpuno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Umak za puricu učinit će vaše glavno jelo potpunim. Kako pripremiti umak za puricu?

1.2.2022.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Puretina se dobro slaže s puno slatkih i slanih okusa kao što su mrkva, luk, vlasac, timijan, ružmarin, peršin, kadulja, bosiljak, paprika, papar, češnjak, limun i origano. Ova mješavina začina je kvalitetan spoj svih okusa koji su potrebni u umaku za puricu.

Donosimo vam recept za pripremu umaka za puricu.

Sastojci za umak za puricu:

  • 2 nasjeckana luka
  • mrkva, nasjeckana
  • litra purećeg ili pilećeg temeljca
  • 3 žlice običnog brašna
  • 5 žlica bijelog vina ili vode

Priprema umaka za puricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite luk i mrkvu u veliku tavu. Zalijte temeljcem i pirjajte sat vremena. Procijedite da uklonite povrće i puretinu, a zatim vratite tekućinu u tavu. Pomoću štapnog miksera umiješajte mrkvu i luk u temeljac dok ne postane glatko.

Brašno pomiješajte s bijelim vinom ili vodom, pa umiješajte u temeljac, miješajući na vatri dok se ne zgusne. Umak za puricu je gotov i spreman je za posluživanje.

Ako ste pripremili previše umaka za puricu, nemojte ga bacati već ga zamrznite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike